Om mig

forfattare-jounalist

Jag är journalist, författare, översättare och redaktör verksam i Stockholm. Jag har en Masters of Science degree (MS)  i journalistik från Columbia University i New York City (1990) och en bachelors degree (BA) i filosofi från Syracuse University (1985), New York State. Jag har även läst en del fristående kurser i litteraturvetenskap och filosofi vid Stockholms universitet. Under senare år har jag studerat teologi halvfart vid Ersta Sköndal högskola i Stockholm.

Under många år bodde jag i USA och när jag flyttade hem 1990 var det för att arbeta som korrespondent för den amerikanska nyhetsbyrån Dow Jones Newswires i Stockholm. Det var ekonomi och finansmarknad för hela slanten. Efter några år blev jag  Bureau Chief och ytterligare några år senare blev jag nyhetschef på Nyhetsbyrån Direkt.  Där blev jag kvar till 2003 då jag övergick till att frilansa.

År 2003 hände något avgörande som kom att förändra mitt liv. Jag fick en uppenbarelse – och jag vill använda just detta ord  – och mitt fokus skiftade. Detta finns beskrivet i boken Bråkdelen av en sekund (Libris förlag).  Under senare år har jag arbetat allt mer med uppdragsgivare inom trosvärlden, som redaktör och skribent bland annat för Kyrkporten, Verbum förlag och Libris förlag, även om jag fortfarande har en del ekonomijournalistjobb,  främst inom uppdragsjournalistik. Bland mina uppdragsgivare återfinns Sandvik, Handelshögskolan, Ernst & Young, Swedbank, Svenska Bankföreningen och Alfa Laval. Så bloggar jag. På Rambling Thoughts.

Tycker du om bilderna, förresten, på dessa sidor så är de flesta tagna av min sambo, Alexander Farnsworth. Mer av hans bilder finns här.

Mitt CV finns här.